Bouwvak en doe-het-zelf

19 Aug

epoxyvloer schuur

Vanwege de bouwvak(antie) zijn er even geen werklui in Hall. Wij nemen de gelegenheid te baat om de vloer van de schuur te voorzien van een keiharde epoxy-laag, waar olie en water op blijven liggen. Handig i.v.m. eventuele motormaaier, tractor en kluswerk. De cementvloer zuigt enorm op,  met de allerlaatste druppels op de roller kunnen we het werk  net afmaken.

carport bovenkant in grondverf

Balancerend op ladders zetten we de bovenkant van de carport al in de grondverf en later in de antracietgrijze (RAL 7016) lak. Het is belangrijk om dit nu te doen, want als wij in Italië zijn voor het HUWELIJK, kan de aannemer de platohouten buitenkant van de schuur afmaken en het carportdak monteren.

vloer logeerkamer

Geen bouwvakkers in huis betekent ook geen stof en vieze voetstappen.

Ideale gelegenheid voor de Firma de Graaf uit Megen, ons aanbevolen door  Fairwood, de leverancier van de Amerikaans eiken duo-planken, om de vloer op de bovenverdieping te leggen en daarna in de onzichtbare Skylt-lak te zetten. Ook de eiken deuren van slaap- en logeerkamer, de leuningen van de balustrade en de trap en de traptreden krijgen deze bewerking.

Als de eiken deuren beneden helemaal klaar zijn, gaan we die nog zelf in de Skylt-lak zetten.

Intussen verschijnt de vakman van Roval, die het glas en de aluminium strips van de serre levert, om verder te werken aan de afdichting. Het heeft wat gelekt in de afgelopen weken, waarschijnlijk op de aansluiting tussen glas en borstwering (de onderkant zeg maar).

moeilijke hoek onder het riet

Ondanks de verreiker, die hij heeft meegenomen, blijkt het nog een enorme klus om onder het riet de rubberen strips en aluminium stroken vast te zetten.

balanceren met verreiker en ladder

Na een lange dag (van 07.00 tot 20.00!) is de bovenkant helemaal waterdicht. Op de grijze verticaal lopende strips komen nog afgeronde witte houten ribben.

 

De komende week moeten we alles even loslaten, als we in Italië zijn.

Reuze benieuwd hoe het er uit ziet als we terug zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: