Plato en trap-dialoog.

27 Jun

De buitenkant van het huis wordt bekleed met Plato-hout, dat door een speciaal plato proces  van koken, drogen en bakken is verduurzaamd. De latten liggen dakpansgewijs over elkaar. Tegen de klok inwerkend is Marwin nu al gevorderd tot de voordeur.

Plato 1

Plato 2

Plato 3

Plato 4 Marwin bij de voordeur

Intussen gaat binnen het stucwerk gestaag door. Het okerkleurige leemstuc, waarin kleine stukjes stro te zien zijn, wordt in poedervorm in de mengmachine geschept

leemstuc menger

en met fingerspitzen-gefühl verdund met water tot een kledderige massa, net dik genoeg om niet uit te zakken.

Via een lange slang wordt de stuc met perslucht op de muur gespoten

kliederboel met leem

en dan met een rei afgestreken.  In de natte laag wordt ter versterking  een vlies ingestreken. Als het allemaal droog is volgt nog een tweede laag, maar dan in ‘Dover’-wit.

 

 

 

 

Boven in de badkamer is Joost intussen bezig de plafonds en muren af te timmeren met gipsplaat. Hij is al een stuk gevorderd met het knieschot achter het bad. De ruimte daarachter is een loze ruimte (heeft ieder goed huis, volgens de architect).

knieschot achter het bad

Nu wij zien hoe het raam boven het bad als het ware weggedrukt lijkt in de hoek, overleggen we eerst met Joost, dan met de tegelzetter en tenslotte met  Marten of we het knieschot verder naar achteren kunnen zetten. Dan komt het raam niet zo in de knel te zitten en ontstaat er achter het bad een brede strook  om armen of bad-eenden op te leggen. Ja, het kan! Nu nog even puzzelen hoe het aan het hoofdeinde van het bad eruit komt te zien.

Tijdens de bouwvergadering blijkt dat de trappenman (zie vorige blog) wel een eind is opgeschoven in de richting van de tekeningen van de architect, maar nog steeds eigen oplossingen voor de stevigte van de leuningen heeft bedacht die wij niet mooi vinden. Peter Bouwmeester verdedigt hem, door te zeggen, dat hij waarschijnlijk alleen in hout kan denken en dus stalen versterkingen in de constructie niet kan bedenken of maken. Verder overleg volgt, maar de tijd dringt.

Het is maar goed, dat Marten zijn bouwkundig tekenaar Rob Bakker heeft meegenomen. Waar komt de trap precies, waar de trapboom en het bordes? We begeven ons met Marwin naar de serre, die blauw kleurt door het dekzeil.

trapdialoog in blauw

traplocatie op de vloer getekend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marwin tekent op de vloer precies uit waar de trapboom op de grond uitkomt. Na veel dialoog blijkt alles, trapgat, trap, bordes, muur, kozijn kelderdeur en verlaagd plafond tussen serre en hal op een halve centimeter nauwkeurig op elkaar aan te gaan sluiten.

gelukkig, het klopt

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: