Iets teveel belangstelling!

17 Mei

Het bouwterrein is tot nu toe niet afgeschermd geweest. In het contact met de buurtgenoten, die soms langs lopen of fietsen als we er zijn, was ons al gebleken dat het huis veel belangstelling krijgt en dat verschillende mensen ook al binnen waren geweest. Zelf moesten we ons afgelopen weekend enorm beheersen, maar we zijn het huis niet in gegaan, omdat de vrijdag daarvoor de cement dekvloer was gestort. Pas maandag mocht er weer op gelopen. Zondag betrapten we nog twee onbekende wandelaars die doodgemoedereerd uit de serre kwamen stappen.

provisorisch bouwhek

We barricadeerden de toegang daarna provisorisch met een stel pallets, maar echt gerust voelden wij ons niet toen we weer naar Haarlem vertrokken aan het eind van de middag.

Groot was onze schrik toen we dinsdagmorgen terug kwamen voor de bouwvergadering en hoorden dat er zondagnacht een grote stapel afvalriet in de brand was gevlogen. De brandweer is erbij geweest en gelukkig is er niet meer beschadigd dan onze prachtig bloeiende Bramley Seedling appel, waar de stapel tegenaan lag.

uitgebrande rietstapel

 

Volgens de brandweer had een buurman de vlammen 7 meter hoog zien opslaan en was al met  blussen begonnen met een bouwslang. Ik heb navraag gedaan bij alle buren, maar niemand wist van iets. We hebben enorm geluk gehad dat het vuur niet is overgeslagen naar het dak of de stapels riet, die nog klaar lagen onder een zeil. Maar wie was nu die attente buurman?

 

de laatste bossen aan de keukenkant

 

De rietdekkers zijn met de laatste stukken bezig. Het is een grappig gezicht om de pluimen boven de nok te zien uitsteken. De opening waar de serre in komt tekent zich nu duidelijk af.

uitsparing in het riet voor de serre

 

 

 

 

 

 

De schoorsteen voor de houtkachel staat ook al op het dak.

 

ingewanden achter de WC

 

 

 

 

Een blik achter de WC  op de begane grond, toont iets van de gecompliceerde technische ingewanden.

omkadering raamkozijn naaikamer

 

 

 

 

 

 

 

Het driedubbele glas vereist extra brede sponningen. Als die volgens plan binnen en buiten voorzien zijn van witte omkadering krijgen ze een veel slanker aanzien. Zie hiernaast.

 

blik op serre en trapgaten

trapgat en overloop

 

 

 

 

We eindigen vandaag met twee foto’s van de serre met de overloop en de deuropeningen naar keuken en slaapkamer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: