Gebeurt er nog wat?

10 Mei

Het spectaculaire deel van de bouw is voorbij. De contouren van het woonhuis zijn bepaald, de kozijnen zitten er in,  de rietdekkers zijn halverwege. De binnenmuren zijn allemaal gemetseld. Alleen de serre ontbreekt nog.

eerste dakvlak klaar

Over de detaillering, die we deze week te zien hebben gekregen, zijn we nog niet helemaal tevreden.  Onze architect luistert geduldig naar onze opmerkingen en gaat nog wat aanpassingen maken.

Maar binnen gebeurt van alles.

kozijn meterkast wordt vastgezet

 

De binnenkozijnen worden gesteld.

 

 

De installateur voorziet de hele benedenverdieping van vloerverwarmingsbuizen. Het patroon garandeert een gelijkmatige  opwarming.

patroon van de vloerverwarming in de woonkamer

 

 

Er wordt hard gewerkt, ook door de elektricien (Wolkotte uit Denekamp). Het is de bedoeling dat eind van de week de cement-dekvloer wordt aangebracht, zowel beneden, als boven.

Tot onze schrik hebben we ook een kraker.  Ik ben bang dat we hem met geweld zullen moeten verwijderen, want er moet daar nog een buitenkozijn komen.

nest in badkamer raam

Joost vertelde dat hij eerst zijn nest binnen had gemaakt, maar door alle drukte maar naar buiten is gevlucht. We hebben er geen vogel op gezien en ook geen eieren. Kan iemand aan de slordige bouw misschien zien wiens nest het is?

 

 

De onderrand van de schuur wordt opgemetseld, tot de witte stellat.

onderrand schuur van metselwerk

Daarboven komen de verticale planken van plato-hout, waar het woonhuis ook mee zal worden bekleed.

 

We weten nog niet wat we moeten rekenen als het hoogste punt. Worden dat de nokvorsten van de firma Tichelaar uit Makkum

nokvorsten van Tichelaar

 

 

 

of de bovenkant van de schoorstenen, die door het riet zullen steken, één voor de houtkachel aan de ene kant van de nok en één voor de ventilatie en de CV aan de andere kant?

 

 

 

 

 

Advertenties

4 Reacties to “Gebeurt er nog wat?”

 1. Coen van der Linden mei 10, 2012 bij 10:08 pm #

  Praktische tip: Overtuig jezelf ervan, vóór het storten van de dekvloeren, dat de buizen van de vloerverwarming intact zijn, dus geen platgetrapte buizen! Hier in 5H moest jaren geleden, na een lange klachten- en vervolgens arbitrageprocedure, een vloer opengehakt worden vanwege onverklaarbare doorstroming problemen veroorzaakt door een platgetrapte buis!

  • Diederik mei 11, 2012 bij 7:19 am #

   Coen, we zijn niet in de gelegenheid om het te controleren, maar toen we er 3 dagen geleden waren, kregen we al de uitdrukkelijke waarschuwing niet op de buizen te gaan staan. Hopelijk blijft iedereen opletten.

 2. frits mei 11, 2012 bij 7:39 am #

  Hoi Diederik,

  Officieel is het hoogste punt in een dergelijke bouw als de nok gording gesteld is.Daar ben je al voorbij, maar de vorstpannen leggen kan natuurlijk ook een aanleiding zijn om dit feit te vieren. (Pannenbier!).

  • Diederik mei 11, 2012 bij 8:04 am #

   Zoiets te organiseren blijkt nogal wat voeten in de aarde te hebben. De bouwvakkers komen allemaal van ver, dus er moet heel wat geBOBd worden. Maar het komt er aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: