Wachten op de dakdozen

8 Apr

Het loopt een beetje anders dan we vorige week dachten. Weliswaar is het riet gebracht, maar de levering van de dakdozen is vertraagd. De fabriek heeft deze weken een andere klus, die kennelijk voorgaat.

Nu stellen we ons tevreden met de diverse raampartijen in de bovenverdieping , die deze week zijn aangebracht. Ook zijn alle deurkozijnen voor het hele huis aangeleverd.

raam naaikamer

Het raam in de naaikamer gaat straks grotendeels schuil onder het dak. Dat vinden we niet erg, stoffen kunnen toch niet goed tegen direct zonlicht. Er komt ook licht binnen via een raam naar de serre,

zoals  te zien is op het binnenaanzicht van dit kozijn.

binnenaanzicht naaikamer

 

 

 

 

 

 

Op diverse plaatsen zijn stalen verbindingen aangebracht tussen de dakbalken en de muren. Ik was te laat om daar een foto van te nemen en nu zijn die plekken alweer weggewerkt achter losse  Thermospan-paneeltjes.

De kozijnen  in de slaapkamer en de logeerkamer lopen de hoek om. Daardoor is er een gat tussen kozijn en kopse kant van de muur, dat  er nu nog een beetje uitziet als een vergissing.

slaapkamer kozijnen

Later zal dit met een wit paneeltje  worden afgesloten.

 

slaapkamer kozijn met gat

 

 

 

 

 

 

 

Intussen is Marwin beneden begonnen met het stellen van de deurkozijnen. Kennelijk heeft de kozijnen-fabriek rekening gehouden met dorpels, want op de tekeningen is onder alle deuren een spleet van 4 cm getekend. Maar de hele beneden verdieping zal worden belegd met Braziliaanse leisteen en er zijn binnen nergens drempels gepland. Na spoedberaad met architect en bouwbegeleider is besloten de kozijnen 2 cm in de afwerkvloer te laten verdwijnen. Inclusief vloertegel blijft er dan nog een spleet van 1 cm, net genoeg voor de geplande ventilatie van de diverse ruimtes.

kozijn van slaapkamerdeur beneden

 

 

 

Ook de kloeke schuur popelt om bedekt te worden met dakdozen. Pas daarna kunnen de wanden met isolatiemateriaal dichtgemaakt.

skelet van de werkschuur

 

 

 

 

Komende week wordt het druk op de bouw, want dan komen ook de metselaars voor de binnenmuren en worden de kozijnen voor de benedenverdieping afgeleverd. De kelder is al leeggepompt. Daar komt ook een muur in, waar de cv- en luchtbehandelings-installaties tegenaan worden gemonteerd.

Over de dakdozen durf ik geen voorspelling meer te doen. De rietdekker zal zijn werkzaamheden ook nog even moeten opschorten.

Nog even een laatste blik op het huis vanaf de straat.

zuid-oost gevel vanaf de straat

Advertenties

2 Reacties to “Wachten op de dakdozen”

  1. Gijs Kuenen april 8, 2012 bij 10:16 pm #

    Ha Aad en Diederik, zelfs vanuit Los Angeles kunne we jullie bouw volgen, prachtig om te zien hoe dit vordert. Hier in Zuid Californie is het weer gemiddeld zo goed en de armoede en ellende zo omvangrijk dat er hier zeer veel daklozen rondlopen. Toen ik zag dat jullie zaten te wachten op de daklozen had ik willen voorstellen die direct te leveren, maar snel daarna werd het duidelijk dat het om dakdozen gaat. Dus dan maar een andere keer. Succes met alles Gijs en Vibeke

    • Diederik april 18, 2012 bij 11:29 am #

      Beste Gijs, ik zag al in mijn statistieken, dat er een volger uit de VS was en vroeg me af wie dat zou zijn. Tsja, dat wachten op die daklozen….. In Hall zie je ze niet, ze overleven beter in de grote stad denk ik. En als wij zelf dakloos zouden zijn, dan was dat alleen maar gunstig, want dat zou betekenen dat we ons huis in Haarlem hadden verkocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: