Pas, meet en schuur

8 Mrt

De hele week zijn Joost en Marwin bezig geweest met het op maat maken van de dakbalken.

Op de grond zien die er enorm uit.

eindeloze nokbalk

Speciaal het passend maken van de verbindingen betekent met proefstukken telkens de ladder op en af en langs de eerder gespannen lijnen precies de juiste sparingen en inkepingen maken. Daarna moet de gemaakte pasvorm nog gekopieerd worden naar de balkenendes (waar zijn die eigenlijk naar toe?).

de passtukken hebben hun werk gedaan

Het wachten is nu op de meest geschikte balk-ankers, waarmee ze aan elkaar worden gekoppeld. Die schijnen helemaal uit Denemarken te moeten komen. Twee spanten zijn al provisorisch geplaatst, waardoor het huis steeds meer vorm begint te krijgen.

enorme villa van de bosrand gezien

bij de voordeur

Kijk eens hoe fraai de passingen zijn in deze draagsteun bij de voordeur.

nokconstructie slaapkamer

In de nok van de slaapkamer blijft dit passtuk zichtbaar, al is het dan 4 meter boven ons hoofd.

Opeens verschijnt een man met HANDHAVING op zijn rug. Hij is buiteninspecteur van de gemeente Brummen en komt kijken of we ons wel houden aan de ingeleverde constructie tekeningen

is die balk wel dik genoeg?

Volgens de mannen van Ottenhof kwamen controleurs in het verleden hoogstens één keer kijken bij een bouw, meestal als het beton werd gestort. Maar nu lopen ze een beetje met hun ziel onder de arm, want er wordt vrijwel niet meer gebouwd in de Gemeente Brummen. Alle uitbreidingsplannen liggen stil. Ze zijn al 5 keer geweest.

In afwachting van de ankers zijn Joost en Marwin begonnen met de schuur. Hoe die er uit gaat zien? Dankzij de digitalisering kan ik hier een tipje van de sluier oplichten.

huis en schuur

De schuur verrijst in houtskelet-bouw. Er komt een rieten dak op dat door zijn asymmetrische overstek richting woonhuis enigszins de dakvorm daarvan imiteert.

barn raising

Van boven af ziet de schuur er nu zeer ruim uit, er zijn sparingen voor een deur richting keuken, een garagedeur met rolluik, een dubbele deur richting tuin en een raam richting caravan.

schuur aan 3 kanten toegankelijk

Ik verheug me op ruimte voor de oude Nooitgedagt  werkbank, een maaimachine of misschien een kleine tractor, tuingereedschap, fietsen en in de winter de auto.

Advertenties

Eén reactie to “Pas, meet en schuur”

  1. Charlotte maart 8, 2012 bij 4:39 pm #

    Nu ik de werkelijkheid onder ogen heb gezien, kan ik me alle voortgang ruimtelijk helemaal voorstellen (Stereo vond ik ook altijd het leukste van de wiskunde, of een jurk naaien met patroon).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: