Darm- en zenuwstelsel, luchtwegen

18 Jan

Eind vorige week zijn de breedplaatvloeren op de muren van de begane grond geplaatst. Vanaf de straat ziet het er nu zo uit.

beneden verdieping vanaf de straat

Rechts is nog net de kerk te zien. Verder zien we hier de voordeur en de keuken in zijn basisvorm.

westgevel v.l.n.r. bijkeuken, serre en woonkamer

De onderkant van de fundering en de onderrand van de  Thermospan-muren krijgen nog een extra isolatie-bekleding.

Binnen staat het huis vol met stempels, die de breedplaatvloeren stutten.  De keuken lijkt van binnen daardoor vrij klein.

keuken vol stempels

De elektricien heeft overal al gaten geboord voor schakelaars en stopcontacten. De elektriciteits-buizen steken omhoog door de holle ruimtes van de Thermospan-blokken. Nu liggen de verbindingsdozen nog als een soort zenuwknopen op de vloeren. Straks zijn ze ingegoten in het beton, samen met de rioleringsbuizen en de buizen van de  gebalanceerde ventilatie installatie.

Bovenop de vloer ziet dat er knap ingewikkeld uit en dat is het ook. Op de bouwvergadering van gisteren kwam onze architect nog  ‘even’ met een paar ingenieuze oplossingen om de verschillende pijpen te laten kruisen en bij de leidingschacht uit te laten komen, die vanuit de kelder, waar CV en ventilatieunit komen te staan, naar het dak loopt. Die oplossingen konden meteen uitgevoerd worden door de loodgieters, tegenwoordig installateurs geheten.

hoog beraad met installateur, bouwbegeleider en aannemer

Als de mannen weg zijn probeer ik gauw even de WC uit in de grote badkamer. De rechthoekige buizen van de luchtbehandeling baren mij zorgen. Worden die niet straks door het beton plat gedrukt, maar de architect zegt dat ze daar op berekend zijn.

WC uitproberen

Als er nog veranderingen in het elektra-plan zijn, moeten we die deze week doorgeven, die kunnen dan nog begin volgende week uitgevoerd worden. De woensdag daarop volgt het storten van het beton ín de Thermospan-muren en óp de breedplaatvloeren. Vandaag hebben we met de architect het hele verlichtingsplan en het sanitair doorgenomen: just in time, zal ik maar zeggen.

klopt dit wel?

Vlak voor vertrek lopen we nog even door het huis. Hé, klopt dit wel, de buizen van de toekomstige meterkast zitten deels voor de voordeur opening. Toch maar gauw foto mailen naar de bouwbegeleider!

Advertenties

3 Reacties to “Darm- en zenuwstelsel, luchtwegen”

 1. J.Gijs Kuenen januari 19, 2012 bij 10:01 am #

  Ha Diederik en Aad, prachtig om dit zo te kunnen volgen en wat een vaart. Ik zou evenals Diederik de pip hebben gekregen van die buizen van de meterkast, die nu voor de ingang omhoog lijken te komen, ben benieuwd hoe dat uitpakt! Wat een bof dat het weer nu steeds werkbaar blijft, loopt het nu vooruit op de planning?

  groetjes Vibeke en Gijs

  • Diederik januari 19, 2012 bij 11:16 am #

   We lopen nu ongeveer een week achter op de planning. Installateur en elektricien hebben meer tijd nodig dan gedacht.

 2. Gerrit en Yola van Ojen januari 19, 2012 bij 10:05 am #

  Jullie moeten echt ogen en hersens van voren en van achteren hebben om alles te kunnen “doorzien”. Lijkt ons niet eenvoudig. Maar als we jullie tekst lezen, hebben jullie gelukkig wel een zeer meedenkend team om jullie heen.
  Diederik, volgens ons heb je vroeger veel met Lego gespeeld….?
  Veel succes verder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: