22 december storten begane grondvloer

26 dec

panorama Hall 22-12-2011

Staande op een zandberg heeft Stoffel deze panorama foto gemaakt. Voor de minder ingevoerde volgers een korte uitleg: links achter de eik onze caravan. Rechts daarvan het oude, dakloze varkenskot, waar planten, hout, kruiwagen en kar staan opgeslagen. Daarachter is onze auto zichtbaar. Iets verder naar het midden is de vloer van de schuur zichtbaar, met precies  midden daarachter het silhouet van de moerbei. Dan rechts van het midden van de foto de vloerbalken met daartussen de styrofoam isolatie van het woonhuis. Kijkend langs de linker rand van het bakhuis zie je het fietspad richting Brummen en tenslotte is rechts van het bakhuis een glimp van de net gearriveerde rijdende betonpomp en de betonvrachtwagen te zien. Het terrein is behoorlijk kapot gereden, maar de grote vrachtwagens hebben daar geen last van, want die staan op een aan het eind weer te verwijderen puinbaan.

Om de caravan te bereiken rijd ik met de auto over de toegang van de wei links, de bouwingang is veel te blubberig zodra je buiten de puinbaan komt.

meterkast in wording

Zo ziet een meterkast er in het begin uit, alle verbindingen met de buitenwereld gaan door deze buizen lopen (behalve de riolering).

De meterkast komt links van de voordeur.

Joost legt de laatste hand aan de wapening, hij werkt snel, om 11.00 komt de betonpomp al en hij moet alles alleen doen, want de beloofde collega’s zijn er nog niet.

pasklaar maken wapening keukenvloer

Kort daarna arriveren betonpomp en betonvrachtwagen. Uitstekende planning!

Voorzichtig manoeuvreert de betonmolen tegen de achterkant van de betonpomp, die met lange uitschuif-armen gestabiliseerd is.

kontje-kontje

De uitgevouwen giek reikt wel 50 meter, ver genoeg om te beginnen met het storten van de vloer van de schuur. De chauffeur/machinist van de betonpomp loopt met een afstandsbediening voor zijn buik en doseert de hoeveelheid beton die naar beneden komt.

topje van de giek

afstands bediening betonpomp

Eerst worden de poeren voor de steunpalen van de carport volgestort.
Het verdelen van het beton is zwaar werk, maar ondanks ons aanbod doet Joost het grotendeels alleen, al helpt de machinist mee, door  de betonbrij met de voeten te verspreiden.

bekisting van poer wordt volgestort

verdelen betonbrij is zwaar werk

Na de schuur volgt de vloer van de keuken.

opdrachtgever loopt kantjes er af

Ik loop langs de rand en help het beton uitvloeien tot de randen van de funderingsbalken. De betonvrachtwagen is leeg en vertrekt, in de betonpomp zit nog 500 liter beton, die er van achteren uitgestort wordt in kruiwagens.

laatste kruiwagens uit de betonpomp

De grote vraag is, is er wel genoeg beton, want ik zie nog allemaal lege stukken. Overal vandaan wordt nog beton geschraapt, op de vloer van de schuur ligt teveel, ook restjes, die bij aanvang op de grond terecht zijn gekomen worden opgeschept.

o, jee, is er wel genoeg?

Het blijkt mee te vallen en rond 15.00 uur ligt alles er glad en klaar bij. De komende 14 dagen is het Kerstvakantie en kunnen de vloeren goed uitharden.

Maandag 9 januari gaat de bouw weer verder, dan arriveren de kant-en -klare Thermospan-muren uit Stein (Z.-L.).

begane grond vloeren klaar

Aad en Diederik wensen alle lezers een Gelukkig Nieuwjaar.

2 Reacties to “22 december storten begane grondvloer”

 1. Emile Cossee december 27, 2011 bij 2:38 pm #

  Beste Aad en Diederik,
  Met enige spanning lezen we jullie vrijwel dagelijkse verslag van de aanleg van jullie huis en omgeving. Prachtig hoe gedetailleerd jullie dat kunnen beschrijven gelardeerd met verduidelijkende foto’s ondanks het sombere herfstlicht. En passant nemen jullie ook nog even de aanleg van “het bos” ter hand. Hier moet maanden van voorbereiding aan vooraf zijn gegaan en een minitieuze planning. Tot zover krijgen we de indruk dat alles zo voortvarend gaat, dat de goede afloop een kwestie van (geplande) tijd is! Wij hopen dat voor jullie van ganser harte!
  Heel veel sterkte de komende periode en nu even de “rust” van de Kerstvakantie.
  Lidy en Emile

 2. Gerrit en Yola van Ojen december 29, 2011 bij 10:33 am #

  Ook wij wensen jullie een prachtig 2012 toe: een jaar waarin het huis van jullie dromen gerealiseerd gaat worden. Geniet ervan, en wij genieten op een afstandje mee!
  Groetjes, Gerrit en Yola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: