Bekistingen en piepschuim

5 Dec

bekisting fundering werkschuur

Nu is de bekisting van de funderingsbalken van de werkschuur klaar, de bewapening zit op z’n plaatst en is vastgemaakt aan de stalen wapening van de heipalen. We meten alles nog eens na met de tekening erbij, omdat het lijkt dat de schuur verder van het woonhuis af staat, dan we dachten. Maar alles klopt. Mogelijk is (de ruïne van) het kot niet helemaal correct op de tekening gekomen. Op de achtergrond liggen de piepschuim elementen die om de funderingsbalken van het woonhuis heen komen.

Rondwandelend over het bouwterrein proberen we ons voor te stellen hoe groot de verschillende ruimtes zullen worden. De woonkamer wordt 5×6 meter, dat ziet er in het zand niet zo ruim uit, maar als we dat in de kamer in Haarlem uitzetten blijkt het enorm te zijn. Kortom, het oog is onbetrouwbaar, zoals het ook de zon groot maakt aan de horizon, terwijl de schijf echt niet groter is dan ’s middags om 12 uur.

Aad kijkt in de kelder

Aad kijkt in de kelder, die nu nog vol water staat. Afmetingen 4.86 x 2.48 m. Aan het eind van de week verwachten we dat de bekisting voor de fundering van het huis  klaar is.

Er liggen al betonnen balken klaar voor het kelderdak en de werkschuur vloer. Eerst moet de installateur nog pijpen doorvoeren voor de riolering. De kruipruimte onder de vloer wordt maar 20 cm, genoeg voor ventilatie en doorvoer van pijpen voor verse lucht naar de kelder. De houtkachel krijgt via een aparte pijp onder de vloer naar de voorgevel een eigen luchttoevoer.

Als het in dit tempo doorgaat en het weer blijft goed kunnen de muren van de begane grond  vóór de Kerst overeind staan.

Advertenties

Eén reactie to “Bekistingen en piepschuim”

 1. John december 9, 2011 bij 8:58 pm #

  Ik ben inmiddels volger van jullie blog !
  Het is wel nodig nu aan te haken. Het gaat, voor een buitenstaander, erg snel
  Aanpak ziet er erg professioneel uit.
  Gelukkig dat je niet meer werkt.Lijkt me leuk – vullend – dagwerk.
  Ben benieuwd naar het vervolg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: