Sloop is klaar

21 nov

Afgelopen vrijdag zijn de laatste restanten van het huis en de wagenloods afgevoerd, puin, hout, metaal enzovoort. Juist op het moment dat we aankwamen, stapte vriendin Maryse van de fiets, die vanuit Zutphen even kwam kijken hoe het er mee stond.

Maryse, Aad en Níke voor het bakhuis

Het was een vreemd gezicht om het bakhuisje zo alleen op het terrein te zien staan. Zo lijkt het kleiner dan het is.

 

Op de volgende foto is het geëgaliseerde bouwterrein te zien. Nu wordt nog eens duidelijk dat de grond wat afloopt vanaf het bakhuis naar de wagenloods. Zoals eerder gemeld mogen de funderingsbalken niet meer dan 50cm onder het maaiveld liggen. Aan de kant van het bakhuis is die 50cm precies uitgepeild, met als referentiepunt de vloer van het bakhuis. Aan de kant van de voormalige wagenloods kom je dan ongeveer óp het maaiveld uit.

 

Morgen begint het heien en volgende week maandag 28 november is de archeoloog besteld om toezicht te houden bij het graven van de kelder.

Tot nu toe is er (gelukkig?) helemaal niets interessants aan het licht gekomen bij het weghalen van de deelvloer of het uitgraven van de oude fundering.

 

Advertenties

Eén reactie to “Sloop is klaar”

  1. sip reintsema november 21, 2011 bij 3:22 pm #

    Ha Diederik,

    Zondagmorgen in de mist en kou kwam ik op mijn wekelijkse fietstrimtocht langs de boerderij. Zelfde ervaring als wat jij beschrijft in je blog: een enigszins desolaat gevoel, hé wat loopt die grond af van bakhuis naar wagenstal, uitgraving lijkt niet diep genoeg aan de ene kant, etc. Ben even wat blijven kijken en mijmeren. Benieuwd naar volgende week, met volle kracht vooruit! HGr Sip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: