Aannemer en bouwbegeleiding

16 Nov

Al in een vroeg stadium hebben we besloten een bouwbegeleider in de arm te nemen. Dat scheelt architect-kosten, want tijdens de bouw hoeft die minder vaak op te draven. Bovendien gaat de bouwbegeleider, Henk Pol, verschillende onderdelen van het project apart aanbesteden. Normaal worden installateur, stucadoor, tegelaar, rietdekker en schilder ingehuurd door de aannemer. Die verwerkt de kosten  inclusief 10% aannemerstoeslag in zijn offerte. Door met al deze vaklui zelf contracten te sluiten besparen we die 10%. Op deze manier verdient de bouwbegeleider zichzelf dubbel en dwars terug.

Henk Pol heeft 5 verschillende aannemers, uit de buurt of met wie hij eerder gewerkt heeft, uitgenodigd om een offerte te doen. Na een uitgebreide vergelijking en een scherp onderhandelingsproces is de firma Ottenhof, helemaal uit Denekamp, als beste keus uit de bus gekomen.

Op bijgaande foto teken ik,  op 27 oktober in een al geheel ontmantelde keuken in Hall, het contract met de eigenaar  van Ottenhof, Peter Bouwmeester (vertrouwenwekkende naam), links met rode jack,  in aanwezigheid van Henk Pol (uiterst rechts), Marten de Jong en Rob Bakker, (uiterst links), de projectleider vanuit Emma Architecten.

Advertenties

3 Reacties to “Aannemer en bouwbegeleiding”

 1. sip reintsema november 16, 2011 bij 5:30 pm #

  Leuk om je te volgen, Diederik. Mvg Sip

 2. Coen van der Linden november 18, 2011 bij 9:10 pm #

  Bij de renovatie van ons huis, vorig najaar en ook nog dit jaar hebben we expliciet gewerkt met ZZP-ers uit de directe omgeving, die kun je nog eens aanspreken als er iets niet in orde is dachten wij. We zijn daar uiterst tevreden over, ze hebben vakwerk afgeleverd en gewaarschuwd voor valkuilen. Duurder dus dan Oost-Europenanen, maar we zijn er zeer tevreden over. Denekamp is een ein weg van Apeldoorn, houdt ze wel permanent in de gaten, want bij de bouw van het huis van mijn dochter en schoonzoon in Haarlem hebben ze toch steken laten vallen (scheve muur in de keuken en te kleine deuren in de deuropeningen, geen ventilatie in de woonkamer, want niet op de bouwtekening, lekkende badkamer etc). Nou jah als je bij VEH kijkt dan kun je de klassieke klachten bestuderen.
  Sterkte
  Coen

 3. aannemersbedrijven februari 3, 2013 bij 1:51 pm #

  is inderdaad wel zo handig zo’n bouwbegeleider.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: