architect

8 Nov

Onze architect is Marten de Jong van Emma Architecten in Amsterdam. Marten is een vriend van onze zoon Stoffel en kent de plek van vele bezoeken in het verleden.

Toen we hem benaderden voor dit plan, was hij verbaasd en blij. Hij had wel eens een schetsje gemaakt, hoe het huis te verbouwen, maar aan nieuwbouw had hij nog niet gedacht. Met zijn compagnon Jurg Hertog heeft hij wel even de risico’s besproken van met een goede kennis in zee te gaan. Met Jurg op de achtergrond durfde Marten het wel aan.

In het voorjaar van 2010 zijn we begonnen onze ‘ stoutste dromen’ op te schrijven. Daar heeft Marten vervolgens een ‘vlekkenplan’ van gemaakt, d.w.z. welke dagelijkse bezigheden zoals slapen, koken, eten, muziek maken, tuinieren, logeren, waar hun plaats krijgen.

In juni 2010 kwamen de eerste schetsen en maquettes op tafel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

2 Reacties to “architect”

 1. Coen van der Linden november 16, 2011 bij 8:36 pm #

  Hallo Aaf & Diederik,
  Zo’n bouwproces is een ingrijpende stap in het leven, jullie zijn allang vergeten wat er allemaal geregeld moest worden toe jullie naar Uit den Bosstraat verhuisden. Zo’n huis ontwerpen is heel andere koek!
  Toen je een maand of wat geleden de tekeningen liet rondgaan is me de daklijn niet echt opgevallen, maar die heeft wel een antroposofisch tintje, klopt dat?, De ramen zijn echter recht. Niettemin wordt het een prachtig huis.
  Hopelijk voor jullie graven ze nog een mooie, gouden, Romeinse helm op.
  Grntn
  Cn

 2. Kees en Fenny Brouwer december 4, 2011 bij 3:27 pm #

  Lieve Aad en Diederik, we zijn er even stil van. Wat een project. Ben er zeker van dat het heel goed doordacht is en dat het prachtig zal worden. Wat bijzonder moet het voor jullie geweest zijn toen het gesloopt werd, zoveel herinneringen zomaar weg of toch ergens anders opgeslagen?. We zullen het met veel interesse volgen. Hoop voor jullie dat het geen strenge winter wordt, maar een leuke vondst, dat zou toch wel speciaal zijn!. Ik had die vraag ook kunnen stellen, niks dom hoor! hartelijke groet en liefs van Kees en Fenny.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: